flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в суді

12 грудня 2017, 12:56

11 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права, відповідно до Плану комунікаційних заходів суду на 2017 рік, відбувся  День відкритих дверей.

Суд відвідали студенти Житомирського торговельно-економічного коледжу.

Мета заходу – ознайомлення з роботою суду, вдосконалення практичних навичок студентів, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності суду адміністративної юрисдикції, а також побудова діалогу між судовою владою та суспільством.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з організацією роботи суду, функціонуванням автоматизованої системи документообігу суду та розподілом судових справ; присутність в залі судового засідання під час розгляду адміністративної справи в якості вільних слухачів, а також проведення студентами-фахівцями модельного судового засідання.

Заступник керівника апарату суду Артем Збаражський ознайомив слухачів з веб-сторінкою суду та її корисними електронними сервісами. Крім того, розповів про умови добору кандидатів на посади суддів. 

Керівник апарату суду Катерина Бузань нагородила окремих учасників відзнаками суду та пам’ятними подарунками за представлені роботи на тему «Чого ми не хочемо бачити в майбутньому», виставка яких проходить з 04 по 13 грудня.

Студенти мали можливість самостійно змоделювати судове засідання першої та апеляційної інстанції, розподіливши між собою ролі суддів та учасників судового процесу. 

Учасники модельного судового засідання, одягнувши мантії, в повній мірі використовували процесуальний інструментарій для обґрунтування своїх позицій, оголошували свої доводи та міркування, заявляли клопотання тощо, після чого група отримала диски звукозапису та відеозапису засідання на пам'ять.

На завершення заходу його учасники подякували за отримані враження, знання про суд та гостину та висловили бажання й надалі співпрацювати з судом.

 

Прес-служба суду