flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась конференція з питань доступу до публічної інформації

03 жовтня 2017, 10:11

29 вересня 2017 року у Києві пройшла конференція «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації", організована Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини спільно з Офісом Ради Європи в Україні та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в України (ПРООН).

За результатами представленого учасникам заходу моніторингу судів України, проведеного ГО «Платформа прав людини» у співпраці із Секретаріатом Уповноваженого ВРУ з прав людини та іншими організаціями визначено, що:

-          4 суди мають високий рівень інформаційної відкритості( більше 81 % );

-         22 суди – середній рівень інформаційної відкритості (61%- 80%);

-        15 судів – задовільний рівень інформаційної відкритості ( 41% - 60%);

-        3 суди мають низький рівень інформаційної відкритості (21%-41%);

-       слід зазначити, що жоден із досліджених судів не має незадовільного рівня відкритості ( від 0% до 20%).

 

Житомирський апеляційний адміністративний суд у рейтингу рівня забезпечення доступу до публічної інформації згідно моніторингу, проведеного протягом червня–серпня 2017 року, серед 42 апеляційних судів України зайняв 19 місце ( 67,09 % інформаційної відкритості).

В дискусійній панелі взяв участь суддя-речник Житомирського апеляційного адміністративного суду, член Ради суддів України Богдан Моніч.

«Як серед громадян, так і серед державних службовців має формуватися на рівні непорушної аксіоми  усвідомлення того, що всяка інформація має право на публічність.

Проте, на законодавчому рівні слід чіткіше визначити поняття службової інформації, інформації з обмеженим доступом,чи тієї, що містить державну таємницю, рухаючись у напрямку обмеження відомостей, які можуть підпадати під ці поняття», - зазначив, підсумовуючи, Богдан Моніч.

 

  

 

За матеріалами сайту РСУ  та  прес-служби ЖААС