flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ: ЖААС захистив права членів сім’ї загиблого в АТО

14 грудня 2017, 14:22

12 грудня 2017 року у відкритому засіданні ЖААС розглянув апеляційну скаргу Міністерства оборони України на постанову РОАС від 18.09.2017 у справі за позовом членів сімї Романовичів до Міністерства оборони України про визнання протиправним та скасування рішення та зобов’язання вчинення певних дій.

У позовних вимогах Романовичів йдеться про визнання протиправним та  скасування рішення Міноборони України про відмову у призначенні та виплаті одноразової грошової допомоги членам сім’ї - батьку, матері, дружині та малолітній дочці загиблого 13.11.2015 у м. Мар’їнка Донецької області солдата Романовича Олега Федоровича під час виконання свого обов’язку, пов’язаного із захистом Батьківщини, та зобов’язання вчинення дій щодо призначення та виплати зазначеної допомоги членам сім’ї загиблого відповідно до законодавства України.

18 вересня 2017 року Рівненський окружний адміністративний суд задовольнив позов повністю.

Суд апеляційної інстанції, перевіривши обставини справи і доводи учасників судового процесу, підтримав рішення суду першої інстанції і залишив постанову РОАС від 18.09.2017 без змін, а апеляційну скаргу Міністерства оборони України  без задоволення. 

 

Прес-служба суду