flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів Рівненського окружного адміністративного суду

01 вересня 2014, 09:31

29 серпня 2014 року відбулися збори суддів Рівненського окружного адміністративного суду за участю Голови Житомирського апеляційного адміністративного суду Катерини Франовської. На порядок денний зборів було постановлено питання підведення підсумків роботи Рівненського окружного адміністративного суду по здійсненню правосуддя за І півріччя 2014 року.

 Голова Рівненського окружного адміністративного суду Василь Шарапа у своїй доповіді зазначив основні кількісні та якісні показники суду за 6 місяців 2014 року та підкреслив, що з метою утримання цієї якості і подальшого її покращення на належному рівні доцільно продовжувати проведення систематичного моніторингу змін у діючому законодавстві і вивчати судову практику.

Голова Житомирського апеляційного адміністративного суду К.Франовська у своєму виступі проінформувала суддів про результати розгляду апеляційних скарг, поданих на постановлені у першому півріччі Рівненським окружним адміністративним судом судові і рішення, і відмітила, що якість розгляду справ має бути вищою.

Голова апеляційного суду звернула увагу всіх суддів на обов'язкове продовження ретельного вивчення й застосування практики Європейського суду з прав людини, зокрема на необхідність забезпечення доступу особи до суду, дотримання строків розгляду справ, визначених Кодексом адміністративного судочинства України, повноту дослідження обставин справи.

Учасники зборів суддів взяли активну участь у обговоренні доповідей, висловили зауваження щодо нестабільності судової практики судів апеляційної та касаційної інстанцій, обмінялись думками щодо шляхів покращення якості розгляду справ

 

.