flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 серпня 2015року в Житомирському апеляційному адміністративному суді відбулись збори суддів, на вирішення яких було винесено питання щодо обрання делегата на XІІІ з’їзд суддів

14 серпня 2015, 12:03

Делегат обирався шляхом таємного голосування на альтернативній основі, при вільному висуненні кандидатур для обрання з числа суддів Житомирського апеляційного адміністративного суду. 

За результатами голосування делегатом на XІІІ з’їзд суддів одноголосно обрано суддю Богдана Моніча.

Моніч Богдан Сильвестрович працює на посаді судді Житомирського апеляційного суду з квітня 2012 року, загальний стаж роботи на суддівських посадах становить понад 9 років. Богдан Моніч – член Ради суддів України, суддя-речник ЖААС.

На зборах суддів проаналізували стан здійснення правосуддя судами апеляційного округу у першому півріччі 2015 року. У доповіді голова суду К.С.Франовська, зокрема, зазначила, що  протягом півріччя збільшилась кількість надходження до суду апеляційних скарг, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, в 1,3 рази. Також, збільшилось навантаження на суддю  - до 106 справ на місяць проти 70 справ за відповідний період 2014 року. Голова суду відмітила скорочення строків розгляду справи протягом півріччя та вказала на допущені помилки у розгляді їх причин.

За результатами обговорення доповіді судді вирішили активізувати надання методичної допомоги судам нижчого рівня, підвищувати кваліфікацію та проводити систематичне навчання суддів.

Збори суддів також затвердили Положення про суддю-речника, план роботи зборів суддів на друге півріччя та обговорили інші поточні питання суддівського самоврядування.  

Прес-служба ЖААС.