flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нацдержслужба України інформує

27 листопада 2013, 16:31

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець»

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» – це можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника.

Конкурс щорічно проводиться серед державних службовців II - VII категорії посад в номінаціях: «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки) та «Кращий спеціаліст» (спеціалісти, які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).

Конкурс покликаний виявити професійних та талановитих державних службовців, які удосконалюють свої знання та навички шляхом самоосвіти.

Основною вимогою до конкурсантів є: високі професійні здібності в ухваленні ефективних рішень у нестандартних ситуаціях, креативність, ораторська майстерність, а також володіння знаннями нового законодавства про державну службу та антикорупційного законодавства.

У рамках Конкурсу проводиться навчання за Комплексною програмою підвищення кваліфікації державних службовців ІІ-VІІ категорій посад, розробленою Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

Порівняно з минулим роком у 2013 році кількість учасників конкурсу збільшилася на 14,4% та становить 10521 державний службовець (у 2012 році – 9197 осіб).

Під час організації та проведення І туру Конкурсу центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами утворено 360 оргкомітетів та відібрано 3727 учасників. На регіональному рівні сформовано 791 оргкомітет та відібрано 6794 учасники.

З метою забезпечення проведення ІІ туру центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами утворено 1 оргкомітет  (21 член оргкомітету), що відібрав  до участі 60 учасників (у 2012 році – 30). На регіональному рівні створено 26 оргкомітетів (370 членів оргкомітету) та відібрано 1261 учасник (у 2012 році – 1370 осіб).

ІІІ тур Конкурсу проводився на базі Академії муніципального управління
з 29 по 31 жовтня 2013 року. У ІІІ турі взяв участь 101 державний службовець з центральних та місцевих органів виконавчої влади, з них 49 – в номінації «Кращий керівник» та 52 – у номінації «Кращий спеціаліст». 

Під час проведення Конкурсу учасники захищали свої творчі роботи, брали участь у діловій грі, а також презентували виступи за обраною темою. Завдяки проведенню Конкурсу учасники підвищили кваліфікацію в рамках тематичного короткотермінового семінару з питань антикорупційного законодавства.

Житомирську область у Конкурсі гідно представили у номінації «Кращий керівник»: заступник директора департаменту-начальник бюджетного управління департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Венцель та директор Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської області Лілія Бобровська; у номінації «Кращий спеціаліст»: головний економіст департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації Оксана Опанащук та провідний спеціаліст сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату Житомирської районної державної адміністрації Ірина Шолька.