flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі відбувся семінар «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку»

01 вересня 2017, 11:09

30-31 серпня 2017 року в Одеському апеляційному господарському суді відбулись такі заходи: засідання робочої групи по забезпеченню прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в доступі до правосуддя та семінар «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку».

Під час засідання робочої групи обговорювалися питання щодо забезпечення безбар'єрного доступу до судових установ, йшлося про етику спілкування з людьми з інвалідністю, їх правового статусу тощо.

Семінар було організовано на виконання Програми «Право на справедливий суд осіб з обмеженими можливостями», що схвалена рішенням РСУ та «Стратегії-2017» від 05.06. 2015 року № 54.

Тренерами даного семінару виступили - Наталія Чумак, яка є головою Правління ГО «Інститут судового менеджменту» та Олег Полозюк, член Секретаріату  Національної Асамблеї людей з інвалідністю  України.

За підсумками роботи започатковано конкурс "Правосуддя очима дітей майбутнього"; обговорено та внесено пропозиції щодо доступності до правосуддя, а також обговорено проекти процесуальних кодексів на предмет забезпечення прав для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення щодо їх процесуальної доступності як учасників судових проваджень. 

 

 

 

«Проведення подібних заходів на базі судів в областях сприяє поширенню позитивного досвіду у забезпеченні прав осіб з інвалідністю у доступі до правосуддя. Створюючи належні умови в доступі до суду і правосуддя людей з інвалідністю, ми робимо роботу суду інформативнішою і зрозумілішою для інших громадян", – зазначив, підсумовуючи, суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду, член Ради суддів України  Богдан Моніч.

 

 

  

За матеріалами сайту РСУ та  прес-служби суду