flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ: ЖААС захистив права учасника АТО

17 січня 2018, 10:44

15 січня 2018 року біля приміщення суду мене зупинив скромний хлопчина, питаючи як потрапити до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Виявилось, що відвідувач суду загубив судову повістку, в якій зазначено місце та час судового засідання (вона залишилась десь за місцем реєстрації місця проживання – в Житомирській 95-ій аеромобільній бригаді), а при собі мав лише документ, що посвідчує його особу - Валерій Миколайович з козацьким прізвищем Давискиба.

А шукав Валерій Миколайович наш суд з наступної причини.

У серпні 2017 року, звертаючись до Богунського районного суду м.Житомира, учасник бойових дій  в зоні АТО Давискиба В.М. у своїх позовних вимогах до Житомирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області  просив визнати протиправною відмову відповідача у призначенні пенсії по інвалідності, зобов’язати зарахувати страховий стаж для призначення пенсії та призначити і нарахувати пенсію по інвалідності відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Постановою Богунського райсуду м. Житомира від 23.10.2017  адміністративний позов атовця було задоволено повністю.

Однак, пенсійний орган, не погоджуючись з прийнятим рішенням суду, подав апеляційну скаргу на вказану постанову суду першої інстанції до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

15 січня 2018 року суд апеляційної інстанції, розглянувши апеляційну скаргу Житомирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області у відкритому судовому засіданні, вивчив усі обставини справи, вислухав доводи сторін та дійшов остаточного висновку щодо правильності прийнятого рішення судом першої інстанції, залишивши апеляційну скаргу Пенсійного фонду в Житомирській області без задоволення, а постанову Богунського райсуду м. Житомира від 23.10.2017 без змін. 

 

Головний спеціаліст із забезпечення  зв’язків зі ЗМІ