flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь в конкурсі з нагоди відзначення Міжнародного дня мови

26 лютого 2018, 11:12

23 лютого 2018 року до Міжнародного дня мови працівники апарату суду взяли участь у змаганнях на знання з української мови, що відбулись в приміщенні  Прокуратури  Житомирської області.

Захід організовано Прокуратурою області, за ініціативи та спільно з Всеукраїнською молодіжною організацією «Молоді Патріоти», а також з Навчально-науковим інститутом філології та журналістики Житомирського державного університету імені І. Франка з метою популяризації культури мови. 

Крім працівників апарату Житомирського апеляційного адміністративного суду, в змаганнях участь взяли ще шість команд працівників місцевих прокуратур Житомирської області - Коростишева, Бердичева, Новоград-Волинського, Коростеня, Житомира та  Прокуратури Житомирської області. 

Завдання для учасників команд були орієнтовані на прояв культури мови та українського етикету, зокрема, необхідно було показати свої знання з перекладу з російської мови на українську, підбору синонімів, а також написання есе на обрану тему тощо. 

Кожна з команд за підтримки активних вболівальників показала свій рівень володіння рідною мовою та розкрила себе в якості філолога на згаданому конкурсі, а переможцем авторитетне журі визначило команду Житомирського апеляційного адміністративного суду. 

Всі учасники змагання отримали сертифікати під назвою «Причасти мене українською мовою» від голови журі - доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри української мови ЖДПУ Мойсієнка В.М., а також книги українських письменників на згадку. Таким чином, журі вирішило заохотити всіх, хто виявив надійні знання українських форм слововжитку.

 

 

 

Прес-служба суду