flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ: Право на безпечне довкілля громадян захищено

01 березня 2018, 14:39

Кожна особа має право в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси, і просити про захист.

Цим правом у травні 2017 року скористався громадянин Х., звернувшись до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення №522 від 23 лютого 2017 року «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «ДБР-3» з метою видобування ільменіт-апатитових руд Південної ділянки Давидківського родовища, що знаходиться у Народицькому районі Житомирської області.

Житомирський окружний адміністративний суд 20 листопада  2017 року в задоволенні позовних вимог громадянина Х. відмовив.

З прийнятим рішенням суду першої інстанції позивач не погодився та подав апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Суд апеляційної інстанції, переглянувши оскаржуване рішення, ухвалив постанову, якою задовольнив апеляційну скаргу громадянина Х., постанову Житомирського окружного адміністративного суду від 20.11.2018 скасував, визнав протиправним та скасував рішення дев’ятої сесії VII скликання Житомирської обласної ради № 552 від 23.02.2018, оскільки визнав, що має місце порушення вимог діючого законодавства та положень Орхуської Конвенції, а також положень Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

 

Далі – за посиланням

 

Прес-служба суду