flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо перебування заступника керівника апарату В. Нагорного в складі делегації ВАСУ у Швеції

19 вересня 2013, 10:48

З 17 по 21 червня 2013 року заступник керівника апарату Житомирського апеляційного адміністративного суду Віктор Нагорний у складі делегації Вищого адміністративного суду України перебував у Швеції з метою участі у стажуванні з питань організації діяльності адміністративних судів.


Стажування відбулося в рамках проекту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні», фінансованого Європейським Союзом.

У ході візиту члени делегації відвідали Адміністративний та Апеляційний адміністративний суди міста Стокгольм, Верховний адміністративний Суд Швеції, а також зустрілися з їхніми посадовими особами, представниками Національної судової адміністрації та головою Ради суддів Швеції Рагнаром Палмквістом. Під час зустрічей обговорювались питання, що стосуються організації діяльності адміністративних судів у цій країні. Зокрема, для оскарження судового рішення в апеляційній інстанції необхідно отримати спеціальний дозвіл. Верховний адміністративний суд Швеції розглядає скарги на рішення, ухвалені апеляційними адміністративними судами, лише у тих випадках, коли справа має юридичну цінність прецеденту. Таким чином вдається уникати надмірного навантаження на суди, оскільки у більшості випадків рішення ухвалюються у судах першої інстанції. У Швеції переважно застосовується письмове провадження (лише деякі категорії справ розглядаються в усному судовому засіданні).

 

На фото (зліва направо): Рагнар Палмквіст, Сергій Острович, суддя ВАСУ, Віктор Нагорний, Анастасія Іваненко, провідний спеціаліст відділу міжнародно-правового співробітництва ВАСУ.