flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікація в суді стане кращою

10 липня 2018, 11:20

 

 

5-6 липня 2018 року в Києві відбувся тренінг «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади» для прес-секретарів.

Захід організовано ГО «Вектор прав людини» за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Участь в тренінгу взяла  прес-секретар суду Леся Кордон, яка поділилась своїми враженнями від навчання.

 

 

По-перше, навчали досвідчені тренери - Ольга Какауліна, співробітниця прес-служби органів суддівського самоврядування, Анастасія Розлуцька, журналіст, координатор проекту «Edata»,  а також координатор проекту «Суд людською мовою» Валерія Рибак та інші.

По- друге, курс навчання передбачав тренування за поглибленою програмою з актуальних питань комунікації, з використанням практичних кейсів та набуттям відповідних навичок в процесі спілкування як внутрішньо, всередині апарату суду, так і зовнішньо – зі ЗМІ, громадянами та громадськими організаціями.

Наприклад, В.Рибак зачепила питання загальних аспектів прав людини з акцентом на право на свободу слова, роль громадських організацій у роботі суду та шляхи взаємодії прес-секретаря з ними.

Ольга Какауліна відкрила завісу щодо професійної компетентності речника, управління конфліктними ситуаціями в суді, поділившись лайфхаками своєї діяльності у кризових ситуаціях, що можуть виникнути в судових установах.

«Навчитися створювати ключові повідомлення під час підготовки інформаційних матеріалів – професійний обов’язок кожного прес-секретаря», - підкреслила журналіст А.Розлуцька, повідомляючи про особливості проведення медіазаходів та написання прес-релізів для представників засобів масової інформації. Також медійниця розкрила зміст створення контенту для сайтів та офіційних сторінок судів у соцмережі та описала алгоритм дій у випадку появи негативних коментарів, які «в першу чергу, потребують відповіді, а не видалення».

В процесі навчання прес-секретарі різних областей країни із задоволенням обмінювались досвідом, враховуючи виклики сьогодення щодо аналізу та подачі інформації, та визначились з розробкою комунікаційних матеріалів в подальшій роботі, щоб покращити комунікацію на місцях.

 


 

Прес-служба суду