flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ: ЖААС запобіг ухиленню декларанта від сплати штрафу

21 серпня 2017, 12:34

16 серпня 2017 року ЖААС у відкритому засіданні розглянув апеляційну скаргу  Житомирської митниці ДФС на постанову Богунського райсуду м. Житомира від 22.05.2017 у справі за позовом особи до Житомирської митниці ДФС про скасування постанови у справах про порушення митних правил.

Позивачем (декларантом) ПП «Старк-трейд» під час митного оформлення транспортних засобів в 27 митних деклараціях вказано недостовірні відомості, необхідні для визначення митної вартості автомобілів,  та надано свідоцтва про реєстрацію ТЗ, які містили неправдиві дані щодо істотних та додаткових опцій автомобілів, тим самим зменшивши розмір необхідних до сплати митних платежів на загальну суму 201 809, 75 грн.

Враховуючи викладене, постановою Житомирської митниці ДФС від 27.03.2017  у справах про порушення митних правил позивача визнано винним та відповідно до ст. 485 Митного кодексу України на нього було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу – 605 429, 25 грн.

Не погоджуючись з винесеною постановою митниці, позивач звернувся до Богунського райсуду м. Житомира з проханням скасувати постанову Житомирської митниці ДФС, яке суд першої інстанції  задовольнив.

Житомирською митницею в апеляційному порядку було оскаржено рішення суду першої інстанції від 22.05.2017 до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Колегія суддів апеляційної інстанції, ретельно вивчивши доводи сторін судового процесу та матеріали адміністративної справи, ухвалила нове рішення, яким відмовила позивачу у задоволенні його позовних вимог та задовольнила апеляційну скаргу Житомирської митниці ДФС. 

 

Прес-служба суду