flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ЖААС підвели підсумки роботи за перше півріччя 2017 року

25 липня 2017, 11:49

19 липня 2017 року відбулись загальні збори  працівників апарату Житомирського апеляційного адміністративного суду, на яких підведено підсумки роботи  апарату суду за перше півріччя 2017 року.

Збори відкрила керівник апарату суду Катерина Бузань, яка наголосила на тому, що політика суду протягом звітного періоду залишалася незмінною в напрямку доступності, зручності, відкритості та прозорості судової влади, адже завданням кожного працівника суду є, в першу чергу, створення комфортної атмосфери для відвідувачів, допомога їм у вирішенні проблемних питань, залишення позитивного враження про судову установу та судочинство в цілому.

Зібрання працівників апарату суду продовжили виступи керівників структурних підрозділів апарату суду.

Так, заступник начальника загального відділу Сергій Ковтонюк доповів про роботу відділу, яка відбувалась відповідно до основних завдань та функцій, визначених Положенням про загальний відділ та іншими нормативними документами.

Зокрема,  за I півріччя 2017 року зареєстровано 5922 документи - клопотання, заяви, копії апеляційних скарг тощо;  прийнято і розподілено між суддями 3784 справи. У період виборчого процесу було організовано чергування працівників відділу у неробочий час.

Крім того, заступником начальника загального відділу відмічено належну роботу за результатами комплексної перевірки Державним архівом Житомирської області, що стосується організації діловодства в суді та архівного зберігання документів суду.

Заступник начальника відділу організаційного забезпечення судового процесу та роботи керівництва суду Наталя Примак прозвітувала про завантаженість та забезпечення розгляду справ в суді відповідно до норм чинного законодавства, розповіла про досягнення працівників в цьому структурному підрозділі та проблеми, з якими вони стикалися.

Начальник відділу по роботі з персоналом суду Олена Мозгових  доповіла про кількість кадрових змін за півріччя та роботу відділу в цілому, акцентувавши увагу на плинності кадрів в суддівському корпусі.

Начальник фінансово-економічного відділу Ольга Кирик повідомила, що протягом І півріччя 2017 року усі завдання, заплановані для виконання відділом у І півріччя 2017 році виконані вчасно, в повному обсязі та на належному рівні.

Юрій Шалуєв– завідувач складу господарського відділу - зазначив, що протягом даного періоду працівники відділу займались виконанням покладених на нього завдань, створюючи належні умови для праці, звернувши увагу працівників суду на бережливе ставлення до державного майна та економію електроенергії.

Начальник статистично-аналітичного відділу Павло Никончук підкреслив, що відповідно до статистичної інформації, що надійшла з Вищого адміністративного суду України, упродовж   січня−червня 2017 року середньомісячне надходженнясправ і матеріалів на розгляд до одного судді апеляційного адміністративного суду становить 44одиниці.

Найбільший середньомісячний показник надходження справ і матеріалів на розгляд до одного судді у періоді, що аналізується, спостерігається у Житомирському апеляційному адміністративному суді (65),  що у 1,5 рази більше, ніж середній показник.

Найбільша середньомісячна кількість розглянутих справ і матеріалів одним суддею спостерігається теж у Житомирському (65) апеляційному адміністративному суді, що відповідно у 1,4 рази рази більше, ніж середній показник.

Такі передові показники роботи суду щодо навантаження серед інших апеляційних адміністративних судів України спостерігаються вже третій рік поспіль.  

На завершення виступила голова суду Катерина Франовська,якаподякувала працівникам апарату суду за роботу, зазначивши, що у звітному періоді, попри всі труднощі, покладені на апарат суду непроцесуальні функції організаційного характеру здійснювалися належним чином, що допомогло забезпечити максимальне сприяння суддям при виконанні ними функцій із підготовки і виконання процесуальних дій.

«Незважаючи на те, що півріччя було для суду особливо складним у багатьох відношеннях, ми намагалися забезпечити високу ефективність функціонування суду. Я впевнена, що і надалі кожен з вас реалізовуватиме свої професійні можливості і здібності у повній мірі для тог, щоб приносити користь суспільству»,- сказала голова суду. 

 

Джерело: Центр суддівських студій від 24.07.2017