flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прямі зв’язки з громадськістю ЖААС

10 травня 2018, 10:45

7 травня 2018 року в Житомирській загальноосвітній спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 16 для учнів 8-го класу проведено  інтерактивну лекцію на правову тематику.

Модератором заходу на запрошення керівництва школи виступила головний спеціаліст із забезпечення зв’язків зі ЗМІ ( прес-секретар суду) Леся Кордон.

Впроваджуючи Концепцію прямих зв’язків з громадськістю Житомирського апеляційного адміністративного суду, в межах навчальної програми з основ соціального здоров’я  прес-секретар розповіла присутнім про суд, професію судді, символи судової влади та їх значення, а також ознайомила учнів із системою судів України, завданням адміністративної юстиції, можливостями реалізації та захисту своїх прав у суді тощо.

В ході змістовної комунікації та перегляду ряду відеороликів пізнавального  характеру учні задавали питання та активно виконували запропоновані лектором завдання – «Оберипару до слова», «Підбери пропущені слова», змагаючись між собою в трьох командах на першість.

Озброївшись новими знаннями та позитивними емоціями, школярі по черзі приміряли обов’язкові атрибути судової влади - мантію з нагрудним знаком судді, щоб хоч на мить відчути атмосферу Феміди та залишити собі фото на згадку.

А на завершення заходу слухачі отримали творче домашнє завдання, яке оцінюватиметься вже в наступному навчальному році під час нових зустрічей у суді.

 

 

 

Джерело: Центр суддівських студій від 08.05.2018